ارز صادراتی بیش‌ از نیاز ارزی کشور است/ عرضه ۶۰۰ میلیون دلار پتروشیمی‌ها در ۱۶ روز

دبیرکل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی ایران، گفت: صنعت پتروشیمی در خط مقدم جبهه تامین ارز کشور بوده و از روز گذشته وارد بازار ارز تجاری شده است. ورود پتروشیمی‌ها به بازار ارز تجاری می‌تواند نقش مهمی در افزایش معاملات آن داشته باشد.

به گزارش اگزیم نیوز، احمد مهدوی ابهری روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، افزود: پتروشیمی‌ها در ۱۶ روز گذشته، بیش از ۶۰۰ میلیون دلار ارز به بازار ارز تجاری عرضه کرده‌اند. هیچگونه دستوری از سمت بانک مرکزی در رابطه با این معاملات داده نشده است و خودمان معاملات را نرخ‌گذاری کرده‌ایم. این عدد با توجه به شرایط فعلی کشور بسیار رقم خوبی است.

وی با بیان اینکه پتروشیمی مزیت تولیدی کشور و بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور است، اظهار داشت: پتروشیمی‌ها همیشه وحدت رویه دارند و سعی می‌کنند به صورت منطقی تصمیم‌گیری کنند؛ به طوری‌که نه به تولیدکننده آسیبی برسد و نه اقتصاد کشور با مشکل مواجه شود.

وی با بیان اینکه در سال آینده طرح‌ها و پروژه‌های بسیاری داریم که به مدار تولید وارد می‌شوند، تصریح کرد: تا پایان برنامه هفتم ۴۹ طرح در حوزه پتروشیمی وارد مدار تولید می‌شود. اجرای این طرح‌ها با ۲۴ میلیارد دلار انجام می‌شود که تاکنون ۱۲ میلیارد دلار هزینه‌های آن انجام شده است. اگر این طرح‌ها اجرایی شود، صادرات پتروشیمی‌ها فراتر از ۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.

وی تأکید کرد: آینده روشن است؛ صادرات ما ۵ درصد رشد داشته که ۷ درصد ارزمان بیشتر شده است؛ تا الآن بیش از ۸.۵ میلیارد دلار به سامانه ارز دادیم که بیشترش نیما بوده است، این رقم تا پایان سال به بیش از ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد.

دبیرکل انجمن پتروشیمی‌ها گفت: دیروز با آمادگی کامل وارد بازار تجاری شدیم؛ یک‌مقدار معاملات انجام شد و بعضی بانک‌ها هماهنگ نبودند که مشکلات درحال رفع است؛ امروز قیمت واحدی که پیشنهاد دادیم کاهشی بود.

مهدوی با بیان اینکه دیروز یک مقدار بانک‌ها با فرم‌هایی که برای تکمیل داده بودند کار را کند کرده بودند، گفت: از فردا انشالله با رفع نواقص و ایراداتی که گزارش کردیم؛ معاملات بیشتری خواهیم داشت.

وی گفت: اگر بانک‌ها با فرم پر کردن هایشان دیروز کار را سخت نمی‌کردند بیش از ۴۰ میلیون دلار عرضه داشتیم ولی در نهایت ۱۰ میلیون به معامله ختم شد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران نتیجه سیاست جدید ارزی و بازار تجاری را این‌طور توضیح داد که عده‌ای که پیش از این مایل نبودند ارز خود را به نیما بیاورند، با قیمت پیشنهادی خود در بازار ارز را عرضه می‌کنند؛ اگر قیمت پرت باشد کسی نمی‌خرد؛ قیمت‌هایی که نزدیک به هم باشد به معامله ختم می‌شود.

وی مطرح کرد: در گذشته، گپ قیمتی میان نرخ ارز نیما و بازار آزاد باعث ایجاد مشکلاتی می‌شد. بسیاری از تولیدکنندگان معتقد بودند که تولیدکننده به واسطه این اختلاف قیمت، به واسطه‌گران رانت می‌دهد. این شرایط باعث شد که اصلاحات ارزی در دستور کار قرار گیرد.

مهدوی ادامه داد: با همان نرخی که ارزمان در تجاری فروخته می‌شود، خوراک می‌خریم؛ بیشتر از سالی ۱۰ میلیارد دلار به دولت پول خوراک می‌دهیم، اما به‌طورکلی این حرکت برای تولیدکننده بسیار خوب است و برای واردکننده هم همه چیز شفاف می‌شود.

وی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی دارند، گفت: ۷۰ درصد دیگر صادرکنندگان هم باید به بازار تجاری بیایند؛ در نیما عمده صادرکنندگان ما بودیم که برخی نمی‌آمدند ولی الآن شرایط تغییر کرده است و بدون دستور نرخ خودمان را برای ارزهای پتروشیمی پیشنهاد می‌دهیم.

وی افزود: ارز صادراتی‌مان بیش از نیازمان هست و این ارز می‌تواند بازار را تأمین کند؛ این کار باید از سال‌ها قبل انجام می‌شد ولی نشد؛ دولت باید جلوی قاچاق را هم بگیرد تا به‌سمت آرامش اقتصادی در این زمینه برویم.

مهدوی گفت: چون دیروز نرخ بازار تجاری کاهشی بوده است و امروز هم قیمت ما در عرضه ارز کاهش یافت. بازار غیررسمی و تلگرامی هم نهایتا از بازار ارز تجاری متاثر خواهد شد.

وی ادامه داد: وضع بازار ارز تنظیم خواهد شد و اثرش را در سایر بازارها به‌خصوص بازار سرمایه و... نشان می‌دهد؛ باوجود پمپاژ خبرهای منفی بازار سرمایه که باید جذب نقدینگی برای تولید انجام دهد، وضعیت خوبی دارد.

مهدوی اضافه کرد: پتروشیمی بزرگترین صنعتی است که در بازار سرمایه سهم دارد و حضور پتروشیمی‌ها در بازار ارز تجاری موجب رشد بازار سرمایه نیز خواهد شد. بازار سرمایه از نقطه ۲ میلیون و ۸۰۰ رد شده است و امیدواریم با رشد این بازار نقدینگی به سمت تولید حرکت کند و به رشد تولید کمک کند.

دبیر کل انجمن صنفی صنعت پتروشیمی ایران اظهار داشت: نگاه بانک مرکزی این نیست که فقط به بانک‌ها نظارت کند، بلکه از منابع استفاده می‌کند تا به تولید کمک کند و مشکلات حوزه تولید را با ابزارهایی که در اختیار دارد، رفع کند. امیدواریم سایر نهادهای اقتصادی کشور نیز چنین مسیری را ادامه دهند.

وی در پایان سخنان خود گفت: عرضه ارز بعد از اینکه ارز به دست تراستی برسد اتفاق می‌افتد و هیچ صادرکننده‌ای ارزی را که در اختیار تراستی نباشد را نمی‌فروشد. عرضه ارز در بازار ارز تجاری به این صورت انجام می‌شود که پس از رسیدن بار صادراتی به مقصد و رسیدن ارز به تراستی، درخواست فروش ارز به بانک‌های کارگزار اعلام می‌شود و بانک از سوی صادرکننده ثبت سفارس را انجام می‌دهد و سپس معامله بر اساس عرضه و تقاضا انجام می‌شود.

کد خبر 78944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =